Mandulás-szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- kb 40 dkg magozott, negyedelt szilva
- kb 7 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.
Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.
A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.
Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »