Mandulás-szilvás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- kb 40 dkg magozott, negyedelt szilva
- kb 7 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.
Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.
A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.
Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »










