Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás-szilvás pite recept

Mandulás-szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 dl tej
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

    Tetejére:

    • kb 40 dkg magozott, negyedelt szilva
    • kb 7 dkg szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.

    Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.

    A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.

    A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.

    Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.

    Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá