Mandulás-szilvás pite recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- kb 40 dkg magozott, negyedelt szilva
- kb 7 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.
Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.
A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.
Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.