Mandulás-szilvás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

  • kb 40 dkg magozott, negyedelt szilva
  • kb 7 dkg szeletelt mandula

Elkészítése:

A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.

Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.

A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.

A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.

Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.