Hozzávalók egy 23*31 cm-es tepsihez:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A margarint a porcukorral jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el.
Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is és ezzel is keverjük el.
A tejes masszához adjuk hozzá a fahéjat, sütőport és a lisztet, majd géppel keverjük az egész masszát csomómentesre.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába.
Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.