Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás-diós linzerkoszorú recept

Mandulás-diós linzerkoszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 narancs reszelt héja
    • 400 g finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • késhegynyi só
    • 200 g lágy vaj/margarin
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek citromlé

    A tészta lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg vágott mandulapehely
    • 2 tk kristálycukor
    • 5 dkg cukrozott, darált dió

    A díszítéshez:

    • vaníliás porcukor

    A töltelékhez:

    • kb 30 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

    3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.

    Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

    A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá