Mandulás-diós linzerkoszorú recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 400 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- késhegynyi só
- 200 g lágy vaj/margarin
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
A tészta lekenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg vágott mandulapehely
- 2 tk kristálycukor
- 5 dkg cukrozott, darált dió
A díszítéshez:
- vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- kb 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.