Mandulás-diós linzerkoszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mandulás-diós linzerkoszorú

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 narancs reszelt héja
  • 400 g finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • késhegynyi só
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé

A tészta lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg vágott mandulapehely
  • 2 tk kristálycukor
  • 5 dkg cukrozott, darált dió

A díszítéshez:

  • vaníliás porcukor

A töltelékhez:

  • kb 30 dkg baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.

3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.

Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.