Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozsonyi táska recept

Pozsonyi táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 40 db-hoz:
    Az élesztős omlós tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg puha margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1,5 dl tejföl
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez

    A diós töltelékhez:

    • 5 dkg mazsola
    • fél dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • fél citrom reszelt héja

    Elkészítése:
    Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával,először a tölteléket készítjük el:
    a a mazsolát forró vízben megmossuk,lecsepegtetjük,apróra vágjuk.
    Felforraljuk a tejet a cukorral,vaníliás cukorral és leforrázzuk vele a diót. Összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal és hűlni hagyjuk.
    Elkészítjük az élesztős omlós tésztát:
    Eldolgozzuk a liszben a margarint,hozzáadjuk a porcukrot,a sót,reszelt citromhéjat,vmint a langyos tejfölben elkevert tojást és élesztőt. Összegyúrjuk,cipót formálunk belőle és pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ha másnap akarjuk sütni,akkor folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. A tésztából 8-10 cm átmérőjü korongokat szúrunk ki.
    Mindegyik közepébe 1-1 kanálka tölteléket púpozunk,szegélyüket megkenjük tojásfehérjével.,félbehajtjuk és a széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit és lerakosgatjuk a táskákat. A tetejüket megkenjük tojássárgájával. 30 percig kelni hagyjuk,majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
    Mákkal is megtölthetjük.
    A töltelék elkészítése a dióséval megegyező.
    Változtatás:
    Tejszínnel-rummal lazított gesztenyemasszával,cukorszirupban péppé főzött narancshéjjal is tölthetjük.
    Minden ami a cukrászatban a ” pozsonyi” jelzőt viseli,diós és mákos töltelékkel,1 hétig biztosan elálló finomságot jelent,amilyen a patkó,a kifli,a táska formájú pompás sütemény

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá