Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-diós szelet recept

Grízes-diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 evőkanál hideg víz
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 8 púpozott evőkanál búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10-15 dkg ét vagy tejcsoki
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is jól elkeverjük.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzáadjuk az őrölt diót és végül a tojások keményre vert habját.

    Vajjal kikent, lisztezett, 30*36 cm-es tepsiben 180 fokon sütjük kb 30 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet.

    A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízbe dolgozzuk.

    A krémet rásimítjuk a tésztára és hűtőbe tesszük.

    Felolvasztjuk a csokit gőz fölött, pici étolajjal hígítjuk, majd a krémre öntjük.

    Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Az eredeti recept tejszínhabot írt a krém tetejére, de így is magas lett a sütemény, ezért csokiztam a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá