Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupa diós szelet Eta módra recept

Csupa diós szelet Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Diós lap (ebből a mennyiségből 3 db 30*40 cm-es lap lesz):

    • 3*5 tojás
    • 3*10 dkg porcukor
    • 3*9 dkg liszt
    • 3*7 dkg darált dió
    • 3*0,5 zacskó sütőpor
    • 3*3 ek víz

    Diós krém:

    • 14 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 27 dkg kristálycukor
    • 25 dkg teavaj
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg darált dió
    • 1 ü rumaroma (elhagyható)

    Tetejére:

    • kb 10 dkg csoki
    • kb 1 ek margarin
    • 1 ek olaj
    • kevés diós krém

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. 7 dkg diót és 9 dkg lisztet elkeverünk fél zacskó sütőporral. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze a habot! Jól elkeverjük.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Ha megsült, akkor langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.

    A maradék alapanyagokból újabb két lapot sütünk.

    A tej felét felforraljuk, majd hozzádjuk a cukrokat és addig keverjük, amíg elolvad. A maradék tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd a forró tejhez adjuk folyamatos keverés mellett. Sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a sárgákat (a forró krémben meg fognak főni!).

    A krémet időnként megkevergetve kihűtjük. A margarint és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd apránként a péphez adjuk, végül a diót keverjük el benne. Aki szerti tehet bele rumaromát is.

    A lapokat betöltjük a krémmel, hagyva keveset a díszítéshez.

    A mázhoz a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd egyenletesen rásimítjuk a sütemény tetejére, majd hagyjuk megdermedni.

    A maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.

    Esetleg úgy is lehet készíteni, hogy a krém alá barack lekvárt kenünk. Így is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá