Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szikkadt kifli kalács
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió 5 dkg cukorral elkeverve
    • 10 dkg mazsola (el is maradhat)
    • kevés rum vagy aroma
    • 1/2 kg alma hámozva és szeletelve
    • baracklekvár
    • csipet só

    Elkészítése:

    Először a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy az aromába,amit kevés vízzel hígítunk.

    A kifliket felkarikázzuk.

    A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, egy csipet sót és a felkarikázott kiflikre öntjük, amit egy mély tálba tettünk. Párszor óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje a massza.

    Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és zsírozunk és belerétegezzük a hozzávalókat. Először a kifli 1/3-adát tesszük a tál aljára, rá a mazsola fele, majd a dió fele, erre jön a lekvár, amiből kb 2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére. Ezt a műveletet újból megismételjük, rá jön a maradék kifli, majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.

    175 fokon kb 40 percig sütjük, hogy a teteje világos barna legyen.

    Amíg sül, a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és ha már kemény a hab, beletesszük a maradék lekvárt, összekeverjük és a megsült tészta tetejére simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.

    Jó étvágyat hozzá!

    Ez az az édesség, ami annál finomabb minél tovább áll, de frissen is isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá