Máglyarakás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli kalács
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió 5 dkg cukorral elkeverve
- 10 dkg mazsola (el is maradhat)
- kevés rum vagy aroma
- 1/2 kg alma hámozva és szeletelve
- baracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
Először a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy az aromába,amit kevés vízzel hígítunk.
A kifliket felkarikázzuk.
A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, egy csipet sót és a felkarikázott kiflikre öntjük, amit egy mély tálba tettünk. Párszor óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje a massza.
Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és zsírozunk és belerétegezzük a hozzávalókat. Először a kifli 1/3-adát tesszük a tál aljára, rá a mazsola fele, majd a dió fele, erre jön a lekvár, amiből kb 2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére. Ezt a műveletet újból megismételjük, rá jön a maradék kifli, majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.
175 fokon kb 40 percig sütjük, hogy a teteje világos barna legyen.
Amíg sül, a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és ha már kemény a hab, beletesszük a maradék lekvárt, összekeverjük és a megsült tészta tetejére simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Ez az az édesség, ami annál finomabb minél tovább áll, de frissen is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









