Máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli kalács
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió 5 dkg cukorral elkeverve
- 10 dkg mazsola (el is maradhat)
- kevés rum vagy aroma
- 1/2 kg alma hámozva és szeletelve
- baracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
Először a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy az aromába,amit kevés vízzel hígítunk.
A kifliket felkarikázzuk.
A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, egy csipet sót és a felkarikázott kiflikre öntjük, amit egy mély tálba tettünk. Párszor óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje a massza.
Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és zsírozunk és belerétegezzük a hozzávalókat. Először a kifli 1/3-adát tesszük a tál aljára, rá a mazsola fele, majd a dió fele, erre jön a lekvár, amiből kb 2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére. Ezt a műveletet újból megismételjük, rá jön a maradék kifli, majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.
175 fokon kb 40 percig sütjük, hogy a teteje világos barna legyen.
Amíg sül, a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és ha már kemény a hab, beletesszük a maradék lekvárt, összekeverjük és a megsült tészta tetejére simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Ez az az édesség, ami annál finomabb minél tovább áll, de frissen is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »