Hozzávalók:
Elkészítése:
Először a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy az aromába,amit kevés vízzel hígítunk.
A kifliket felkarikázzuk.
A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, egy csipet sót és a felkarikázott kiflikre öntjük, amit egy mély tálba tettünk. Párszor óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen befedje a massza.
Egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk és zsírozunk és belerétegezzük a hozzávalókat. Először a kifli 1/3-adát tesszük a tál aljára, rá a mazsola fele, majd a dió fele, erre jön a lekvár, amiből kb 2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére. Ezt a műveletet újból megismételjük, rá jön a maradék kifli, majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.
175 fokon kb 40 percig sütjük, hogy a teteje világos barna legyen.
Amíg sül, a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és ha már kemény a hab, beletesszük a maradék lekvárt, összekeverjük és a megsült tészta tetejére simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10-15 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Ez az az édesség, ami annál finomabb minél tovább áll, de frissen is isteni.