Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej szelet recept

Madártej szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tk sütőpor
    • 110 gramm finomliszt
    • 100 gramm cukor

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 gramm cukor
    • 60 gramm finomliszt
    • 5 dl tej
    • 200 gramm margarin
    • 120 gramm porcukor

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 0,5 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagaiból készítsünk egy könnyed piskótát: a tojásfehérjéket verjük fel majdnem teljesen kemény habbá a cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a lisztbe belekevert sütőport is.

    30*25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a margarin és porcukor kivételével a többi alapanyagból főzzünk pudingot, majd amikor kihült keverjük el a kihabosított porcukros margarinnal.

    Kenjük el a krémet egyenletesen a piskóta tetején. Végezetül a tejszínhabot verjük kemény habbá, egyengessük el a krém tetején és szórjuk meg a kakaóporral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá