Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Praliné szelet recept

Praliné szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
    Fehér tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek meleg víz
    • 10 ek finomliszt
    • 20 g vaníliás cukor
    • 2 tk sütőpor

    Barna tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek meleg víz
    • 8 ek finomliszt
    • 4 ek kakaópor
    • 2 tk sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliaízű pudingpor
    • 60 g porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg étcsoki
    • 1/2 fiola rumaroma

    Lapok közé:

    • forró baracklekvár

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsoki
    • 1 ek étolaj
    • 1 ek vaj
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    Fehér tészta:

    Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10-12 perc alatt a robotgép legmagasabb fokozatán alaposan kihabosítjuk, végül a vizet is belekeverjük.

    Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos habba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. Kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.

    Kakaós lap:

    Ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a liszthez hozzáadjuk a kakaóport is és úgy forgatjuk bele a tojáshabba.

    A megsült lapot rácsra téve szintén kihűtjük.

    Krém:

    A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. A még meleg krémbe belekeverjük az aromát, a vajat és a csokit, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A kihűlt lapokat vízszintesen elfelezzük, így lesz 2 fehér és 2 barna lapunk.

    Egy tálcára tesszük az egyik barna lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rákenjük a krém felét. Erre rátesszük az egyik fehér lapot és megkenjük forró lekvárral, amire rátesszük a másik fehér lapot. Erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik barna lappal. A lapot szintén lekenjük forró lekvárral. Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.

    Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amint a máz megdermed, már szelhetjük és tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá