Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
Fehér tészta:
Barna tészta:
Krém:
Lapok közé:
Tetejére:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10-12 perc alatt a robotgép legmagasabb fokozatán alaposan kihabosítjuk, végül a vizet is belekeverjük.
Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos habba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. Kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
Ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a liszthez hozzáadjuk a kakaóport is és úgy forgatjuk bele a tojáshabba.
A megsült lapot rácsra téve szintén kihűtjük.
A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. A még meleg krémbe belekeverjük az aromát, a vajat és a csokit, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
A kihűlt lapokat vízszintesen elfelezzük, így lesz 2 fehér és 2 barna lapunk.
Egy tálcára tesszük az egyik barna lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rákenjük a krém felét. Erre rátesszük az egyik fehér lapot és megkenjük forró lekvárral, amire rátesszük a másik fehér lapot. Erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik barna lappal. A lapot szintén lekenjük forró lekvárral. Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amint a máz megdermed, már szelhetjük és tálalhatjuk is.