Madártej szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 1 tk sütőpor
  • 110 gramm finomliszt
  • 100 gramm cukor

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 50 gramm cukor
  • 60 gramm finomliszt
  • 5 dl tej
  • 200 gramm margarin
  • 120 gramm porcukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 0,5 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból készítsünk egy könnyed piskótát: a tojásfehérjéket verjük fel majdnem teljesen kemény habbá a cukorral, majd óvatosan forgassuk bele a lisztbe belekevert sütőport is.

30*25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a margarin és porcukor kivételével a többi alapanyagból főzzünk pudingot, majd amikor kihült keverjük el a kihabosított porcukros margarinnal.

Kenjük el a krémet egyenletesen a piskóta tetején. Végezetül a tejszínhabot verjük kemény habbá, egyengessük el a krém tetején és szórjuk meg a kakaóporral.