Madártej pörkölt mandulával recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaniliás cukor
- fél csomag hántolt mandula
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral kikeverjük.
A tejet feltesszük főni a vaniliás cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a cukros tojássárgáját. Ha sűrűbb masszát szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kanál lisztet, amit jól elkeverünk.
A fehérjét is kemény habbá verjük, majd mikor felforrt a tej, vizes kanállal kisebb halmokat teszünk bele.
Néhány percig főzzük, közben forgatjuk.
Amíg hűl, megpirítjuk a mandulát.
Üvegtálba vagy bármi másba öntjük és rövid időre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »