Madártej pörkölt mandulával recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaniliás cukor
- fél csomag hántolt mandula
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral kikeverjük.
A tejet feltesszük főni a vaniliás cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a cukros tojássárgáját. Ha sűrűbb masszát szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kanál lisztet, amit jól elkeverünk.
A fehérjét is kemény habbá verjük, majd mikor felforrt a tej, vizes kanállal kisebb halmokat teszünk bele.
Néhány percig főzzük, közben forgatjuk.
Amíg hűl, megpirítjuk a mandulát.
Üvegtálba vagy bármi másba öntjük és rövid időre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »