Madártej pörkölt mandulával recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaniliás cukor
- fél csomag hántolt mandula
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral kikeverjük.
A tejet feltesszük főni a vaniliás cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a cukros tojássárgáját. Ha sűrűbb masszát szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kanál lisztet, amit jól elkeverünk.
A fehérjét is kemény habbá verjük, majd mikor felforrt a tej, vizes kanállal kisebb halmokat teszünk bele.
Néhány percig főzzük, közben forgatjuk.
Amíg hűl, megpirítjuk a mandulát.
Üvegtálba vagy bármi másba öntjük és rövid időre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »