Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 2 ek porcukor
    • 800 ml tej
    • 1 vaníliarúd

    Sodóhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 70 g cukor
    • csipet

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a porcukrot és verjük teljesen keményre.

    A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat.

    Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc és már szedhetjük is ki egy üres tálba.

    A tojássárgákat egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el és öntsük vissza az egészet az edénybe.

    Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

    Tegyük a sodó tetejére a galuskákat és az egészet rakjuk be a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá