Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnakrémes madártej recept

Málnakrémes madártej
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krémhez:

    • 30 dkg friss málna
    • 3 evőkanál málnaszörp
    • 1,5 liter tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
    • 1 kiskanál vanília aroma
    • ízlés szerint cukor

    A habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A málnát botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn keresztül átszűrjük, hogy ne kerüljön málnamag a krémbe.

    A tojássárgáját a cukorral, szörppel, málnakrémmel, vaníliás pudingporral és a vanília aromával, kevés tejjel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, majd közepes sűrűségűre főzzük a krémet. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen a krém, mert még hűlés közben kicsit be fog sűrűsödni.

    A fehér habhoz a tojások fehérjét verjük fel keményre a cukorral. Egy edényben forraljunk vizet, majd a felforrt a víz alatt vegyük lejjebb a hőfokot, hogy éppen csak forrjon a víz. Egy kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskákat. Két percig főzzük az egyik oldalukat, majd forgassuk meg és főzzük meg a másik felüket is.

    A kész krémet tegyük egy nagyobb tálba vagy kisebb tálkákba, és tegyünk habot a krémre. Tegyük hűtőbe pár órára, amíg jól kihűl.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá