Lúdláb szelet recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 6 ek rétes vagy finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 2 dl tej
- 3-4 ek liszt
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- rum ízlés szerint
Tetejére:
- 12-15 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóőort és a sütőport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a lapról és a széleit levágjuk.
A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kanalanként adunk hozzá a lisztes főzött krémből és újra habosítjuk. Kevés rumot is tehetünk bele.
A kihűlt és szélezett tésztára kenjük egyenletesen a krémet, hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen.
A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, majd amikor már csak langyos, akkor vebonjuk vele a jól lehűtött süteményt és a máz dermedéséig hűtőbe tesszük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.