Isler szeletben recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj / margarin
- csipet só
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tetejére:
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsoki
- mandulaforgács
A töltéshez:
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25×25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is!
A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümi volt :)
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!
Tipp:
Igazán könnyű elkészíteni, nincsc vele annyi munka, mint az apró testvérénél :) Illeskrisz oldalán akadtam rá a receptre. Egy kicsit változtattam a recepten.