Isler szeletben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Isler szeletben

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj / margarin
  • csipet só
  • egy tojássárgája

A tetejére:

  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
  • mandulaforgács

A töltéshez:

  • ízlés szerint lekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25×25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is!

A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes  gyümi volt :)

A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük.

Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!

Tipp:

Igazán könnyű elkészíteni, nincsc vele annyi munka, mint az apró testvérénél :) Illeskrisz oldalán akadtam rá a receptre. Egy kicsit változtattam a recepten.