Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros linzerkocka recept

Lekváros linzerkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg  margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cirtom reszelt héja
    • 1 evőkanál rum
    • 2 ek kakaópor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Ezután három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá, és a lekváros világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó lapot is kinyújtjuk és a kakaós lekváros lapra helyezzük ezzel befedve a tésztát. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt átsütjük.
    Amíg a tészta sül kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével. Miután megsült a tészta a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen.
    Majd miután kihűlt felszeleteljük, és fogyaszthatjuk is. Sok sikert és Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Egyszerű, tartós, könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény ami a család kedvencévé fog válni! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá