Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Ezután három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá, és a lekváros világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó lapot is kinyújtjuk és a kakaós lekváros lapra helyezzük ezzel befedve a tésztát. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt átsütjük.
Amíg a tészta sül kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével. Miután megsült a tészta a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen.
Majd miután kihűlt felszeleteljük, és fogyaszthatjuk is. Sok sikert és Jó étvágyat hozzá!
Egyszerű, tartós, könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény ami a család kedvencévé fog válni! :)