Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flódni recept

Flódni
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1/2 dl fehér bor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Az alma töltelékhez:

    • 25 dkg alma reszelve
    • 5 dkg durvára vágott dió
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg cukor
    • 1 mk. őrölt fahéj

    A dió töltelékhez:

    • 6 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 mk reszelt citromhéj
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 dkg mazsola
    • 2 dkg kekszmorzsa
    • 2 dkg méz

    A mák töltelékhez:

    • 6 dkg cukor
    • 10 dkg mák
    • 1 mk fahéj
    • 1 mk citromhéj reszelve
    • 2 dkg mazsola
    • 2 dkg kekszmorzsa
    • 2 dkg méz

    A 4. töltelékhez:

    • szilvalekvár

    Továbbá:

    • 1 db 20×30 cm-es tepsi
    • sütőpapír

    Díszítéshez:

    • fél dió karamellbe forgatva

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel.

    A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, egy kevés sót és jól kidolgozzuk. A tésztát 5 részre osztjuk és letakarva a hűtőben fél órát pihentetjük.

    Az alma töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a dióval, a mazsolával, cukorral, az őrölt fahéjjal.

    A dió töltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, amikor forr, a darált dióra öntjük, majd a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, a mazsolával, a morzsával és a mézzel elkeverjük.

    Így készítjük el a mák tölteléket is.

    A tésztát 5 egyforma, tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe fektetjük.

    Rákenjük a dió tölteléket, majd tésztalap, a mák töltelék, újabb tésztalap, alma töltelék, tésztalap, szilvalekvár és tésztalappal fedjük le.

    A tésztát a felvert tojással lekenjük és villával jól megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá