Flódni

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 dl fehér bor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db tojás a kenéshez

Az alma töltelékhez:

  • 25 dkg alma reszelve
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj

A dió töltelékhez:

  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 mk reszelt citromhéj
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 dkg mazsola
  • 2 dkg kekszmorzsa
  • 2 dkg méz

A mák töltelékhez:

  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg mák
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk citromhéj reszelve
  • 2 dkg mazsola
  • 2 dkg kekszmorzsa
  • 2 dkg méz

A 4. töltelékhez:

  • szilvalekvár

Továbbá:

  • 1 db 20×30 cm-es tepsi
  • sütőpapír

Díszítéshez:

  • fél dió karamellbe forgatva