Flódni
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1/2 dl fehér bor
- 2 db tojás sárgája
- 1 db tojás a kenéshez
Az alma töltelékhez:
- 25 dkg alma reszelve
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
A dió töltelékhez:
- 6 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 mk reszelt citromhéj
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 dkg mazsola
- 2 dkg kekszmorzsa
- 2 dkg méz
A mák töltelékhez:
- 6 dkg cukor
- 10 dkg mák
- 1 mk fahéj
- 1 mk citromhéj reszelve
- 2 dkg mazsola
- 2 dkg kekszmorzsa
- 2 dkg méz
A 4. töltelékhez:
Továbbá:
- 1 db 20×30 cm-es tepsi
- sütőpapír
Díszítéshez:
- fél dió karamellbe forgatva