Hozzávalók:
A tésztához:
Az alma töltelékhez:
A dió töltelékhez:
A mák töltelékhez:
A 4. töltelékhez:
Továbbá:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, egy kevés sót és jól kidolgozzuk. A tésztát 5 részre osztjuk és letakarva a hűtőben fél órát pihentetjük.
Az alma töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a dióval, a mazsolával, cukorral, az őrölt fahéjjal.
A dió töltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, amikor forr, a darált dióra öntjük, majd a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, a mazsolával, a morzsával és a mézzel elkeverjük.
Így készítjük el a mák tölteléket is.
A tésztát 5 egyforma, tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe fektetjük.
Rákenjük a dió tölteléket, majd tésztalap, a mák töltelék, újabb tésztalap, alma töltelék, tésztalap, szilvalekvár és tésztalappal fedjük le.
A tésztát a felvert tojással lekenjük és villával jól megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.