Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legyezőtorta recept

Legyezőtorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 12 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek barna cukor
    • 12 púpozott ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 4 kk joghurt
    • 4 csipet szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 30 dkg vaj
    • 2-3 ek szűrt céklalé
    • pár csepp citromlé
    • 3-4 ek porcukor
    • 3 ek kakaópor

    Bevonáshoz:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 80 g jó minőségű étcsokoládé minimum 60 %-os kakaótartalmú
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral és 1 kk joghurttal.

    A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.

    A masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd a kihűlt lapot ketté vágjuk lapjában.

    A következő piskóta elkészítése jön: 3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral és 1 kk joghurttal.

    A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.

    A masszát kb 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen nedves konygaruhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és a hosszabbik oldala mentén a piskótát 3 egyforma csíkra szeljük.

    Ezzel a módszerrel sütünk még két darab 3 tojásos piskótát és kihűtve azokat is 3-3 csíikra vágjuk, így összesen lesz 9 darab piskóta csíkunk.

    A krémhez a mascarponét, vajat habosra kavarjuk a cukorral. A krém 3/4 részéhez kakaóport dolgzunk, 1/4 részéhez céklalevet pár csepp citromlevet keverünk. Ebből 2 evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük a díszítéshez.

    Az egyik kerek tortalapot egy lapos, nagy tányérra tesszük és megkenjük a céklás rész felével.

    A piskótaszalagokat a kakaós krémmel kenjük meg. Az elsőt feltekerjük és a korong közepére tesszük, majd hozzáillesztjük a másodikat és rátekerjük, majd így járunk el a többivel is. Addig folytatjuk, amíg a tésztacsiga kitölti a korongot.

    Megkenjük a maradék céklás krémmel a piskótacsiga tetejét és rátesszük a tortalap másik felét.

    Felforraljuk a tejszínt és állandó kavargatás mellett felolvasztjuk benne a kis darabokra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és elkeverjük, majd még langyosan ráöntjük a tortára. A maradék céklás krémmel tetszőlegesen díszítjük.

    11.Hüvösre helyre tesszük és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá