Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés krémes sütemény recept

Körtés krémes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A krémhez:

    • 2 ek cukor
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 250 ml habtejszín

    A tésztához:

    • 60 ml tej
    • 3 dkg kakaópor
    • 7 g sütőpor
    • 19 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 ml rumaroma
    • só 1 csipetnyi
    • 19 dkg cukor
    • 19 dkg vaj
    • 4 körte
    • 1 ek citromlé

    A megsült sütemény lekenéséhez:

    • 3 ek szilvalekvár

    A tetejére:

    • 2 ek szilvalekvár
    • 5 dkg csokoládé
    • 30 ml víz
    • 1 ek zselatin
    • 2 ek grillázs aprítva

    Elkészítése:

    A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.

    A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elkeverjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.

    Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.

    A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.

    A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.

    A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

    A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.

    Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.

    fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá