Körtés krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Körtés krémes sütemény

Hozzávalók:
A krémhez:

  • 2 ek cukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 250 ml habtejszín

A tésztához:

  • 60 ml tej
  • 3 dkg kakaópor
  • 7 g sütőpor
  • 19 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 20 ml rumaroma
  • só 1 csipetnyi
  • 19 dkg cukor
  • 19 dkg vaj
  • 4 körte
  • 1 ek citromlé

A megsült sütemény lekenéséhez:

  • 3 ek szilvalekvár

A tetejére:

  • 2 ek szilvalekvár
  • 5 dkg csokoládé
  • 30 ml víz
  • 1 ek zselatin
  • 2 ek grillázs aprítva

Elkészítése:

A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.

A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elkeverjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.

Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.

A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.

A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.

A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.

Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.

fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük.