Hozzávalók:
A krémhez:
A tésztához:
A megsült sütemény lekenéséhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elkeverjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük a tésztát, elsimítjuk és a körte darabokat elrendezzük rajta és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk a cukorral és a pudingporral. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét beletördeljük. A vízben a zselatint felodjuk és hozzákeverjük.
Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk. Ezzel a grillázzsal díszítjük.