Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tésztához:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral, 2 ek kakaóporral és 1 kk joghurttal.
A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.
A masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd a kihűlt lapot ketté vágjuk lapjában.
A következő piskóta elkészítése jön: 3 tojást szétválasztunk. A sárgákat habosra keverjük 3 ek cukorral és 1 kk joghurttal.
A fehérjéket egy csipet szódabikarbónával és pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgához.
A masszát kb 25*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen nedves konygaruhába feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és a hosszabbik oldala mentén a piskótát 3 egyforma csíkra szeljük.
Ezzel a módszerrel sütünk még két darab 3 tojásos piskótát és kihűtve azokat is 3-3 csíikra vágjuk, így összesen lesz 9 darab piskóta csíkunk.
A krémhez a mascarponét, vajat habosra kavarjuk a cukorral. A krém 3/4 részéhez kakaóport dolgzunk, 1/4 részéhez céklalevet pár csepp citromlevet keverünk. Ebből 2 evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük a díszítéshez.
Az egyik kerek tortalapot egy lapos, nagy tányérra tesszük és megkenjük a céklás rész felével.
A piskótaszalagokat a kakaós krémmel kenjük meg. Az elsőt feltekerjük és a korong közepére tesszük, majd hozzáillesztjük a másodikat és rátekerjük, majd így járunk el a többivel is. Addig folytatjuk, amíg a tésztacsiga kitölti a korongot.
Megkenjük a maradék céklás krémmel a piskótacsiga tetejét és rátesszük a tortalap másik felét.
Felforraljuk a tejszínt és állandó kavargatás mellett felolvasztjuk benne a kis darabokra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és elkeverjük, majd még langyosan ráöntjük a tortára. A maradék céklás krémmel tetszőlegesen díszítjük.
11.Hüvösre helyre tesszük és másnap szeleteljük.