Lajcsi rolád gluténmentesen recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg eritrit
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg rizsliszt
A vaníliás krémhez:
- fél cs (GM) vaníliaízű pudingpor
- 2 dl tej
- 2 ek eritrit
- 10 dkg vaj vagy margarin
A puncskrémhez:
- fél cs (GM) puncsízű pudingpor
- 2 ek eritrit
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
A díszítéshez:
- 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor egyvelegét is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.
A vaníliás krémet elkészítjük: kb 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni. A maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük és hagyjuk kihűlni.
A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és kihabosítjuk.
A puncs krémet ugyanígy készítjük el.
A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, majd a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni.
Vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp:
Gyorsan elkészül és még gyorsabban elfogy. Akár ünnepi asztalra is tehető, de egy esős őszi vasárnapot is vidámmá tehetünk vele. Gluténmentes és cukormentes.