Lajcsi rolád gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rizsliszt

A vaníliás krémhez:

  • fél cs (GM) vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 ek eritrit
  • 10 dkg vaj vagy margarin

A puncskrémhez:

  • fél cs (GM) puncsízű pudingpor
  • 2 ek eritrit
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin

A díszítéshez:

  • 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor egyvelegét is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

A vaníliás krémet elkészítjük: kb 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni. A maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük és hagyjuk kihűlni.

A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és kihabosítjuk.

A puncs krémet ugyanígy készítjük el.

A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, majd a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni.

Vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tipp:

Gyorsan elkészül és még gyorsabban elfogy. Akár ünnepi asztalra is tehető, de egy esős őszi vasárnapot is vidámmá tehetünk vele. Gluténmentes és cukormentes.