Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack süti recept

Őszibarack süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 20 dkg zsír
    • 30 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 cs sütőpor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    A töltelékhez:

    • A kisült tészta kikapart belseje
    • 10 dkg darált dió
    • 4 dkg cukor
    • 1 dkg kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • rum aroma ízlés szerint
    • 1 vaníliás cukor
    • kb 2 dl tej

    A díszítéshez:

    • 1 kis üveg vérnarancs aroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A forgatáshoz:

    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk.

    A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.

    Még melegen kaparjuk ki a belsejét!

    A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por – és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rum aromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.

    A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.

    A vérnarancs aromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét.

    Utána tojásfehérjével kenjük le és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá