Őszibarack süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • A kisült tészta kikapart belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 4 dkg cukor
  • 1 dkg kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • rum aroma ízlés szerint
  • 1 vaníliás cukor
  • kb 2 dl tej

A díszítéshez:

  • 1 kis üveg vérnarancs aroma
  • 1 tojásfehérje

A forgatáshoz:

  • kristálycukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk.

A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Még melegen kaparjuk ki a belsejét!

A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por – és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rum aromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát.

A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.

A vérnarancs aromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét.

Utána tojásfehérjével kenjük le és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban.