Fekete erdő bomba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 17 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg finomliszt
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 3/4 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 dl víz
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 10 dkg mascarpone
- 2 teáskanál porcukor
- vanília
- 1 teáskanál citromlé
- meggylekvár
Bevonás:
- 25 dkg étcsokoládé (kb)
Elkészítése:
Tészta:
Egy kb 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet, tejfölt és a száraz alapanyagokat (liszt, kakaópor, sütőpor és szódabikarbóna) és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
Az előkészített tepsibe öntjük (nem kell elegyengetni, sütés közben elterül) és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk). A megsült lapot kihűtjük.
Töltelék:
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, citromlével és a vaníliával. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, majd a mascarponéból kis halmokat sorakoztatunk rá. A mascarponéra kevés meggylekvárt kanalazunk, majd fagyasztóba tesszük.
Formázás:
A tésztát összemorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá fokozatosan, hogy könnyen formázható masszát kapjunk (kb 1 dl, de inkább kevesebb).
Az egyik tenyerünkben ellapítunk egy adag tésztát, a közepébe teszünk egy mascarponés-meggyes halmocskát és gyorsan becsomagoljuk. A többi tésztával és töltelékkel is így járunk el.
Bevonás, díszítés:
Gőz felett megolvasztjuk a csokit. Egy villa segítségével beleforgatjuk a golyókat a csokiba, majd egy sütőpapíros tálcára tesszük, csak előtte jól csepegtessük le róla a felesleges csokit.
Amink a csoki megkötött, akkor ha van maradék csoki még, ízlés szerint díszítsük vele a desszertet. Tálalásig tartsuk hűvös helyen vagy hűtőben.
Ebből az adagból kb 18-20 nagyobb golyó készíthető.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









