Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő bomba recept

Fekete erdő bomba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 17 dkg vaj
    • 30 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 3/4 teáskanál sütőpor
    • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
    • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 2 dl víz
    • 2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 10 dkg mascarpone
    • 2 teáskanál porcukor
    • vanília
    • 1 teáskanál citromlé
    • meggylekvár

    Bevonás:

    • 25 dkg étcsokoládé (kb)

    Elkészítése:

    Tészta:

    Egy kb 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet, tejfölt és a száraz alapanyagokat (liszt, kakaópor, sütőpor és szódabikarbóna) és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.

    Az előkészített tepsibe öntjük (nem kell elegyengetni, sütés közben elterül) és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk). A megsült lapot kihűtjük.

    Töltelék:

    A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, citromlével és a vaníliával. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, majd a mascarponéból kis halmokat sorakoztatunk rá. A mascarponéra kevés meggylekvárt kanalazunk, majd fagyasztóba tesszük.

    Formázás:

    A tésztát összemorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá fokozatosan, hogy könnyen formázható masszát kapjunk (kb 1 dl, de inkább kevesebb).

    Az egyik tenyerünkben ellapítunk egy adag tésztát, a közepébe teszünk egy mascarponés-meggyes halmocskát és gyorsan becsomagoljuk. A többi tésztával és töltelékkel is így járunk el.

    Bevonás, díszítés:

    Gőz felett megolvasztjuk a csokit. Egy villa segítségével beleforgatjuk a golyókat a csokiba, majd egy sütőpapíros tálcára tesszük, csak előtte jól csepegtessük le róla a felesleges csokit.

    Amink a csoki megkötött, akkor ha van maradék csoki még, ízlés szerint díszítsük vele a desszertet. Tálalásig tartsuk hűvös helyen vagy hűtőben.

    Ebből az adagból kb 18-20 nagyobb golyó készíthető.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek