Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Bevonás:
Elkészítése:
Egy kb 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vizet, tejfölt és a száraz alapanyagokat (liszt, kakaópor, sütőpor és szódabikarbóna) és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
Az előkészített tepsibe öntjük (nem kell elegyengetni, sütés közben elterül) és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk). A megsült lapot kihűtjük.
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral, citromlével és a vaníliával. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, majd a mascarponéból kis halmokat sorakoztatunk rá. A mascarponéra kevés meggylekvárt kanalazunk, majd fagyasztóba tesszük.
A tésztát összemorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá fokozatosan, hogy könnyen formázható masszát kapjunk (kb 1 dl, de inkább kevesebb).
Az egyik tenyerünkben ellapítunk egy adag tésztát, a közepébe teszünk egy mascarponés-meggyes halmocskát és gyorsan becsomagoljuk. A többi tésztával és töltelékkel is így járunk el.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit. Egy villa segítségével beleforgatjuk a golyókat a csokiba, majd egy sütőpapíros tálcára tesszük, csak előtte jól csepegtessük le róla a felesleges csokit.
Amink a csoki megkötött, akkor ha van maradék csoki még, ízlés szerint díszítsük vele a desszertet. Tálalásig tartsuk hűvös helyen vagy hűtőben.
Ebből az adagból kb 18-20 nagyobb golyó készíthető.