Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete-erdő keksz recept

Fekete-erdő keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 34 dkg finomliszt
    • 1 púpos ek kakaópor
    • 20 dkg puha vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
    • meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • étcsoki reszelék vagy lapok

    Elkészítése:

    Töltelék:

    A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük.

    Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére).

    Tészta:

    A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Tegyük hűtőbe kb 1 órára. A lehűlt tésztát felezzük el és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra és linzer formával szúrjuk ki, majd sorakoztassuk tepsibe.

    180 fokos sütőben süssük kb 10-12 percig. A maradék tésztát gyúrjuk össze és szaggatás előtt hűstük vissza.

    Csokiba mártás:

    A csokit tördeljük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá az olajat, majd ölvasszuk össze. Én forró vízbe állítottam a kis edényt és így olvasztottam fel.

    A linzerek lyukas felét a csokiba mártjuk, majd egy sütőpapíros tepsire vagy tálcára sorakoztatjuk és amíg nem köt meg rajta a csoki, addig szórunk rá étcsoki reszeléket vagy lapokat és így hagyjuk megdermedni.

    Összeállítás:

    A linzerek aljára a habzsákból is körben fehér csokis ganache-t nyomunk körben úgy, hogy a közepe maradjon üres. Rátesszük a lyukas felét.

    A nem darabos lekvárt egy másik habzsábka töltjük és a lyukon kereszül, a fehércsokis krém üregébe töltjük azt.

    Fogyasztásig zárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá