Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A fehér csokoládét a tejszínnel teljesen homogénné olvasztjuk, majd néhány órára vagy akár egy éjszakára, hűtőbe tesszük.
Másnap, töltés előtt robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Habzsákba szedjük (tehetünk a végére csillagcsövet is, akkor mintás lesz a hab kinyomáskor vagy csak vághatunk egy lyukat a habzsák végére).
A lisztbe keverjük bele a kakaóport, egy csipet sót és a porcukrot, majd morzsoljuk el benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük hűtőbe kb 1 órára. A lehűlt tésztát felezzük el és enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra és linzer formával szúrjuk ki, majd sorakoztassuk tepsibe.
180 fokos sütőben süssük kb 10-12 percig. A maradék tésztát gyúrjuk össze és szaggatás előtt hűstük vissza.
A csokit tördeljük egy kisebb edénybe és adjuk hozzá az olajat, majd ölvasszuk össze. Én forró vízbe állítottam a kis edényt és így olvasztottam fel.
A linzerek lyukas felét a csokiba mártjuk, majd egy sütőpapíros tepsire vagy tálcára sorakoztatjuk és amíg nem köt meg rajta a csoki, addig szórunk rá étcsoki reszeléket vagy lapokat és így hagyjuk megdermedni.
A linzerek aljára a habzsákból is körben fehér csokis ganache-t nyomunk körben úgy, hogy a közepe maradjon üres. Rátesszük a lyukas felét.
A nem darabos lekvárt egy másik habzsábka töltjük és a lyukon kereszül, a fehércsokis krém üregébe töltjük azt.
Fogyasztásig zárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.