Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chouquettes recept

Chouquettes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g víz
    • 80 g vaj
    • 1 csipet só
    • 125 g finomliszt
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • jégcukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet, vajat és a sót egy kisebb edénybe mérjük és összeforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is. Összekeverjük, össze fog állni és folyamatosan keverjük és kb 5 percig “főzzük”.

    Ezután levesszük a fűzről és kihűtjük.

    Amikor a lisztes massza kihűlt, akkor hozzáadunk egy tojást és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadunk még egyet és ezzel is jól elkeverjük. 3 tojásra biztosan szükségünk lesz, de ez nagyban függ a tojások méretétől is. A tésztának kissé nehezen, de le kell folynia a fakanálról. Az is előfordulhat hogy azükségünk lesz még tojásra, de nem az egészre. Ekkor egy kis edénykébe üssünk fel egy tojást, verjük fel és kb felét öntsük hozzá a tésztához és keverjük össze, ezzel beállítva a tészta tökéletes állagát.

    Formázás:

    A tésztát szedjük egy sima csővel ellátott habzsákba és kicsi, kb diónyi halmokat nyomjunk a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tojással kissé kenjük le a felületüket (ha nincs maradék tojás, akkor spricceljük le kevés vízzel), majd szórjuk meg jégcukorral.

    Sütés:

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Ezt a fánkot a franciák töltetlenül fogyasztják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá