Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes felhő szelet recept

Mézes felhő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek méz
    • 1 ek rum
    • 1 kiskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál finomliszt

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre.

    Nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd sütőpapírral fedett tepsi hátán 200 fokon süssük kb 5-6 percig. A másik lapot is süssük meg.

    A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel és a vukrokkal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

    A margarint adjuk hozzá a pudinghoz éa habosítsuk ki. A jól begűtött tejszínt verjük kemény habbá.

    Az egyik lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a másik lapot.

    Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá