Mézes felhő szelet recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek méz
- 1 ek rum
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál finomliszt
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre.
Nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd sütőpapírral fedett tepsi hátán 200 fokon süssük kb 5-6 percig. A másik lapot is süssük meg.
A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel és a vukrokkal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
A margarint adjuk hozzá a pudinghoz éa habosítsuk ki. A jól begűtött tejszínt verjük kemény habbá.
Az egyik lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a másik lapot.
Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.