Mézes felhő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek méz
  • 1 ek rum
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál finomliszt

Habhoz:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre.

Nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd sütőpapírral fedett tepsi hátán 200 fokon süssük kb 5-6 percig. A másik lapot is süssük meg.

A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel és a vukrokkal, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.

A margarint adjuk hozzá a pudinghoz éa habosítsuk ki. A jól begűtött tejszínt verjük kemény habbá.

Az egyik lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a másik lapot.

Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.