Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor ( lehet por vagy kristály is)
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl langyos víz
    • 38 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 2 cs  puncs pudingpor
    • 7 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 rumaroma

    Tetejére:

    • tortabevonó (olvasztva)

    Elkészítése:

    Tészta:

    Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal, és vízzel.

    Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és szódabikarbónát a sárgájához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

    A tésztát két egyenlő részre osztjuk.

    Az egyik feléhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport. Egy vajjal kikent őzgerincformában először a fehér, majd a kakaós tésztát kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

    Krém:

    A pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a margarinos keveréket.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztákat ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Felváltva egy fehér és egy kakaós szeletet a krémmel összeragasztunk.

    A torta tetejét bevonjuk tortabevonóval.

    Tálalás előtt hagyjuk a bevonatnak megszilárdulni.

    Tippek:

    A tojásokat legjobb szobahőmérsékleten felhasználni, mivel így könnyebben felverhető a fehérje, és a sárgája is könnyebben keverhető a többi hozzávalóval.

    Amikor hozzáadod a keményre vert tojásfehérjét a tésztához, használj spatulát, és óvatosan, forgató mozdulatokkal dolgozd bele, hogy a tészta levegős maradjon.

    Mindig előmelegítsd a sütőt a megadott hőfokra, mielőtt beleteszed a tésztát, hogy egyenletesen süsse meg.

    Az őzgerincforma kikenésénél használhatsz sütőpapírt is, hogy biztosan könnyen ki tudd venni a süteményt a formából.

    A pudingot folyamatos keverés mellett főzd, hogy ne égjen oda és csomómentes legyen.

    A tésztaszeletek összeragasztásánál ügyelj arra, hogy a krémet egyenletesen oszlasd el, hogy minden szelet jól tapadjon egymáshoz.

    A sütemény szeletelése előtt érdemes egy éles, meleg vízbe mártott kést használni, így a szeletek szebbek és egyenletesebbek lesznek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá