Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fantasztikus szelet recept

Fantasztikus szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Barna piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál víz
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Fehér tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 220 g kristálycukor
    • 100 g vagdalt, pirított dió
    • 1 meggybefőtt lecsepegtetve
    • 160 g finomliszt

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 200 g kristálycukor
    • 300 ml tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 250 g vaj vagy margarin

    Csokimáz:

    • 160 g ét vagy tejcsoki
    • 20 g vaj
    • 50 ml habtejszín

    Díszítés (opcionális):

    • kb 50 g fehércsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Barna lap:

    A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkevert lisztet forgatjuk bele óvatosan.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, 26*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütikeretben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük a lapot. Ne ijedjünk meg, vékony lesz!

    Fehér lap:

    A diót nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény bahhá berjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és lecsepegtetett meggyet.

    Sütőpapírral bélelt, 26*36 cm-es tepsiben vagy keretben, 180 fokon sütjük 20-25 percig. Langyosan lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.

    Krém:

    A krémhez a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel csomómentesre, majd alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrűn kevergetve teljesen kihűtjük a krémet.

    A puha vajat hozzáadjuk a krémhez és robotgéppel az egészet jól kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    Alulra kerül a barna piskóta, erre kenjük a krémet, majd befedjük a fehér lappal.

    Díszítés:

    A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk.

    A díszítéshez a fehércsokit felolvasztjuk az olajjal, majd habzsákba kanalazzuk és nem hagyjuk kihűlni.

    A csokimázat egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, majd a fehércsokival csíkokat húzunk a mázra, amíg az meg nem szilárdul. Egy kés hegyével jobbról-balra csíkokat húzunk a csokiva, majd a csíkok között balról-jobbra újabb vonalakat húzunk. (Ez a fehércsokis díszítés akár el is maradhat.)

    Az egész sütit legalább 3 órára betesszük a hűtőbe.

    Szeletelni forróvizes késsel a legegyszerűbb. Ekkor a kést forró vízbe mártjuk, letöröljük, majd bejelöljük vele a szeleteket. Ha a csokit bejelöltük, akkor teljesen átvágjuk a süteményt. Nekünk ebből az adagból 30 szelet sütink lett.

    Próbáljátok ki! Nagyon finom és kiadós süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá