Barackos szelet recept
Hozzávalók:
(egy magas falú nagy gáztepsihez)
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 30 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- nagy üveg sárgabarack befőtt
A tetejére:
- csokoládémáz
- fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.
Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.
A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)