Barackos szelet recept
Hozzávalók:
(egy magas falú nagy gáztepsihez)
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 30 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- nagy üveg sárgabarack befőtt
A tetejére:
- csokoládémáz
- fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.
Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.
A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









