Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes házi tésztával és főzött krémmel recept

Krémes házi tésztával és főzött krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*35 cm-es lapokhoz:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál ecet
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finomliszt
    • 9 dl tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg porcukor
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejfölbe belekeverjük az ecetet.

    A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a kockázott margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és az ecetes tejfölt, majd jól összegyúrjuk az egészet.

    Az elkészült tésztát elfelezzük és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, így könnyebb lesz nyújtani.

    Nyújtás, sütés:

    Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és sütpapíron a megadott méretnek megfelelően (22*35 cm) kissé nagyobbra nyújtjuk, mivel sütés közben kissé összeugrik.

    A kinyújtott lapot papírostól átemeljük a tepsire, majd villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor púposodik és pirosodik a tészta.

    A másik tésztát ugyanígy megsütjük.

    Még langyosan négyzetekre vágjuk a szebbik lapot.

    Krém:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Lassan felöntjük a többi tejjel, közben keverjük, csomómentes legyen, majd felfőzzük sűrűre az egészet.

    Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a még forró pudingba.

    Összeállítás:

    Azt a lapot, amit nem vágtunk fel, beletesszük egy mély tepsibe és rásimítjuk a a forró krémet, majd hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt felverjük keményre, majd rákenjük a krém tetejére egyenletesen. A habra rátesszük a feldarabolt tésztát. Szeletelés és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá