Krémes házi tésztával és főzött krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22*35 cm-es lapokhoz:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi só

Krém:

  • 8 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 9 dl tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

Tészta:

A tejfölbe belekeverjük az ecetet.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a kockázott margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és az ecetes tejfölt, majd jól összegyúrjuk az egészet.

Az elkészült tésztát elfelezzük és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, így könnyebb lesz nyújtani.

Nyújtás, sütés:

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és sütpapíron a megadott méretnek megfelelően (22*35 cm) kissé nagyobbra nyújtjuk, mivel sütés közben kissé összeugrik.

A kinyújtott lapot papírostól átemeljük a tepsire, majd villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor púposodik és pirosodik a tészta.

A másik tésztát ugyanígy megsütjük.

Még langyosan négyzetekre vágjuk a szebbik lapot.

Krém:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Lassan felöntjük a többi tejjel, közben keverjük, csomómentes legyen, majd felfőzzük sűrűre az egészet.

Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a még forró pudingba.

Összeállítás:

Azt a lapot, amit nem vágtunk fel, beletesszük egy mély tepsibe és rásimítjuk a a forró krémet, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük keményre, majd rákenjük a krém tetejére egyenletesen. A habra rátesszük a feldarabolt tésztát. Szeletelés és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.