Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes-habos almás pite recept

Krémes-habos almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • késhegynyi só

    Krémhez:

    • 1,5 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 5 dkg vaj
    • 2 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 2,5 dl víz
    • fahéj ízlés szerint

    Habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 12 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

    Az almát lereszeljük rászórjuk a cukrot és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról és hozzákeverjük az 5 dkg vajat.

    A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 evőkanál cukrot és a 2,5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük. Pár percre még visszatesszük a lángra és kavarjuk.

    A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, 27*37 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.

    Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojás fehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.

    180 fokos sütőbe helyezzük és kb 35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá