Krémes-habos almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • késhegynyi só

Krémhez:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2,5 dl víz
  • fahéj ízlés szerint

Habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.

Az almát lereszeljük rászórjuk a cukrot és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról és hozzákeverjük az 5 dkg vajat.

A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 evőkanál cukrot és a 2,5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük. Pár percre még visszatesszük a lángra és kavarjuk.

A tészta egyharmad részét különvesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, 27*37 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.

Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojás fehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.

180 fokos sütőbe helyezzük és kb 35 perc alatt megsütjük.