Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kráter szelet recept

Kráter szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

    A pudinghoz:

    • 9 dl tej
    • 2 cs puncs ízű pudingpor (de lehet másmilyen is)
    • 4 púpos evőkanál kristálycukor

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg kristálycukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 2 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
    • 25 dkg búza finomliszt
    • 10 g sütőpor

    A mázhoz:

    • 375 g tejföl
    • 4 púpozott evőkanál kristálycukor
    • 10 g vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd többször átkeverve kihűtjük.

    A tésztához a srgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezt is jól elkeverjük.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva adjuk a liszttel a sárgákhoz, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze!

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele. A kakaós masszát belesimítjuk, majd a pudingot rákanalazzuk a tetejére.

    Forró sütőben kb 45 percig sütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral, majd a még forró süteményre kenjük egyenletesen és mlg kb 10 percig sütjük.

    Langyosra hűlve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá