Kráter szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A pudinghoz:
- 9 dl tej
- 2 cs puncs ízű pudingpor (de lehet másmilyen is)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 25 dkg búza finomliszt
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd többször átkeverve kihűtjük.
A tésztához a srgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezt is jól elkeverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva adjuk a liszttel a sárgákhoz, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele. A kakaós masszát belesimítjuk, majd a pudingot rákanalazzuk a tetejére.
Forró sütőben kb 45 percig sütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a kétféle cukorral, majd a még forró süteményre kenjük egyenletesen és mlg kb 10 percig sütjük.
Langyosra hűlve szeleteljük.