Köles brownie recept

Hozzávalók:
- 25 dkg hántolt köles
- 1 liter víz
- fél mk só
- 4 dl tej vagy rizstej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kakaópor
- 2-4 ek xilit vagy cukor
- 3 ek (tápióka) keményítő
- kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem)
A tetejére:
- 1 tábla (GM) étcsoki
- 1 ek (szőlőmag)olaj
Elkészítése:
A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen.
A masszát kisebb tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert étcsokival vonjuk be.
Miután a csoki megszilárdult kb 3*3 cm-es kockákra szeljük. Azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »