Köles brownie recept

Hozzávalók:
- 25 dkg hántolt köles
- 1 liter víz
- fél mk só
- 4 dl tej vagy rizstej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek kakaópor
- 2-4 ek xilit vagy cukor
- 3 ek (tápióka) keményítő
- kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem)
A tetejére:
- 1 tábla (GM) étcsoki
- 1 ek (szőlőmag)olaj
Elkészítése:
A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen.
A masszát kisebb tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert étcsokival vonjuk be.
Miután a csoki megszilárdult kb 3*3 cm-es kockákra szeljük. Azonnal fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »