Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos sütemény recept

Kókuszos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A tepsi kikenéséhez:

    • margarin
    • finomliszt

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag tejszínes pudingpor
    • 4 dl tej
    • 25-30 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    A tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.

    A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habba forgatjuk.

    Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

    Elömelegített sütőben, 170 fokon kb 20 percig sütjük.

    A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük, majd a többi, forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrüre főzzük.

    A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

    A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

    Tipp:

    Fontos, hogy hütőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá