Kókuszos sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
- finomliszt
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 4 dl tej
- 25-30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habba forgatjuk.
Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.
Elömelegített sütőben, 170 fokon kb 20 percig sütjük.
A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük, majd a többi, forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrüre főzzük.
A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
Tipp:
Fontos, hogy hütőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »